Nagy leépítés a Ryanairnél

Minden hollandiai pilótáját és légiutas-kísérőjét kirúgta az eindhoveni bázisbezárás után a Ryanair - írja az Airportal.
Szász Péter, 2018. december 19. szerda, 18:12
Fotó: Napi.hu

A légitársaság már benyújtotta a holland munkaügyi központhoz a csoportos létszámleépítési igényét, amelyben gazdasági körülményekkel indokolták a munkavállalók elbocsátását a november 5-én bezárt eindhoveni bázisról, mivel egyikük sem akart önkéntesen áttelepülni másik bázisra - olvasható a szakportálon.

A pilótákat tömörítő VNV, illetve a légiutas-kísérőket képviselő FNV szakszervezet panaszt nyújtott be a leépítéssel szemben, Joost van Doesburg, a VNV vezetője szerint a fapados társaságnak bizonyítékokat kellett volna szolgáltatnia a rossz gazdasági helyzetre, de ezt nem tette meg. Úgy vélik, hogy a kirúgások mögött megtorló akció áll, amivel az október eleji, kétnapos sztrájkban való részvételt büntetik.

Tizenhat kirúgott pilóta bírósági pert is indított a Ryanairrel szemben, amelyben megtiltatná a légicégnek, hogy a személyzetet észak-afrikai és kelet-európai bázisokra helyezné át.

HOZZÁSZÓLÁSOK