Saját boltokat nyit a Microsoft

A Microsoft azt tervezi, hogy kiskereskedelmi egységeket nyit, és ehhez szerződtette a Wal-Mart egyik nagy tapasztalattal rendelkező korábbi vezetőjét is.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 12:12
Fotó:

David Porter, a Wal-Mart egykori vezetője az első kiskereskedelmi egységek fejlesztését fogja felügyelni, és az időhatárok, a helyszínek és egyéb fontos részletekért lesz felelős - idézi a Microsoft közleményét a marketwatch.com. Porter az utóbbi két évben a DreamWorks Animation globális disztribútora volt.

A Microsoft riválisa, az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektet saját márkás boltjaira támaszkodó kiskereskedelmi stratégiájára. Az Apple Pekingben, Münchenben és Sydney-ben nyitja meg új üzleteit.

Míg az Apple jelentős szeletet tudhat magáénak a hordozható médialejátszók piacán, és a tengerentúli pc-piacon pozíciókat nyert az utóbbi időben, addig a Microsoft eddig csak csekélyebb részesedést tudott megszerezni saját zenelejátszójával.

A Microsoft a boltok nyitása mellett arra készül, hogy hamarosan megjelenteti vezető terméke, a Windows legújabb verzióját.

HOZZÁSZÓLÁSOK