A járat a China Eastern kódját is viszi majd, mivel a Shanghai Airlines a kínai óriáscég leányvállalata - írta a portál a Routes Online bejegyzése alapján.

Az adatbázis szerint a járatok hetente háromszor (szerdán, pénteken és vasárnap) közlekednek majd. Az FM/MU 869-es járat 0.40 perckor indul Sanghaj - Putung repülőteréről és reggel 6 órakor érkezik meg Budapestre. A Liszt Ferenc-repülőtérről az FM/MU 870-es járat 12.30-kor száll fel és helyi idő szerint másnap hajnalban, 4.50 perckor landol. A Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamlinerei négyosztályos elrendezésben 285 utas szállítására képesek.

A járatra jegyet foglalni továbbra sem lehet. A sanghaji magyar főkonzulátus korábban azt közölte, hogy a jegyértékesítés februárban vagy márciusban indul.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly november jelentette be, hogy 2019 nyarától a világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között. Míg Prágába három, addig Budapestre csak egy kínai városból lehet közvetlenül repülni. Ez a helyzet azonban jelentősen javul a Sanghaj-Budapest járattal, az ugyanis nagy mértékben növeli majd a kínai turistaforgalmat Magyarország irányába, és lehetőséget ad - újabb áruszállítási kapacitásokkal - arra, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom tovább nőjön - mondta akkor a miniszter.