Siemens-Bosch ügylet készül

Kivásárolja a Siemenst háztartási berendezéseket gyártó közös vállalkozásukból a Bosch
MTI-Eco, 2014. szeptember 22. hétfő, 16:34
Fotó: Napi.hu

A Robert Bosch GmbH német technológiai konszern 3 milliárd euróért kivásárolja a Siemens AG 50 százalékos tulajdonrészét a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatból - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Robert Bosch Kft.

Az ügylet lezárására az illetékes hatósági engedélyek megszerzésével 2015 első felében kerülhet sor. A BSH a Bosch 100 százalékos leányvállalataként működik tovább, de a szerződés értelmében Siemens márkanév alatt is forgalmazza majd termékeit.

A Robert Bosch GmbH és a Siemens AG 1967-ben hozta létre a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatot háztartási gépek gyártására 50-50 százalékos tulajdoni részesedéssel. A BSH 50 ezer alkalmazottal 10,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított tavaly és öt százalék körüli üzleti eredmény kulcsot ért el.

A BSH háztartási berendezéseket, sütőket, mosogató- és mosógépeket, hűtőszekrényeket, illetve kávéfőzőket, vízmelegítőket, vasalókat és egyéb más háztartási kisgépeket gyárt. A vállalat 13 országban 41 üzemmel rendelkezik, és forgalmának 80 százalékát külföldön termeli ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Veczelin, 2014.09.22 17:04

Valaki görgesse már vissza az elmúlt 5 évre, vagy akár 10-re is, hogy akkor mit jósoltak, és mi valósult meg belőle!
Egyszer már megtettem egy befektető irodával, de csak neki adtam oda, nem mertem publikálni, mert nem tudom, mi lett volna a folytatás.
Ő maga elcsodálkozott.
Egy szer az OTP részvénye nagyon jót futott. több napig emelkedett. Aztán úgy dél tájban megjelent az egyik bróker cég tollából egy cikk: "itt az ideje eladni az OTP-t - valami ilyesmi címmel. Az OTP azonnal elkezdett zuhanni. Felhívtam telefonon: "miért csinálta ezt? - kérdem.
A válasz: "A Shortosokat is ki kell szolgálni."
egy életre megjegy3eztem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html