Sörissza brazilokon ugrott meg az ABInBev profitja

11 százalékkal, ám a várakozásoktól elmaradva nőtt az Anheuser-Busch InBev NV nyeresége a tavalyi negyedik negyedévben; elemzők szerint elsősorban a brazíliai üzletág jövedelmezősége és az amerikai költségmegtakarítások tettek jót a profitnak.
Kasnyik Márton, 2010. március 4. csütörtök, 08:23
Fotó:

A világ legnagyobb sörgyártójának Ebitdája 3,11 milliárd dollárra nőtt a tavalyi utolsó negyedben az egy évvel korábbi 2,8 milliárdhoz képest.

A Bloomberg elemzői 3,35 milliárd dolláros Ebitdát vártak a leuveni székhelyű vállalattól; a harmadik negyedben 12 százalékos volt az éves növekedés. A vállalat közleménye szerint 1,11 milliárd dolláros költségcsökkentést hajtott végre az 52 milliárd dollárért felvásárolt Anheuser-Busch európai és amerikai részlegeinél.

A Deutsche Bank elemzője, Jonathan Fell szerint az időközben felvásárolt részlegekből eredő szinergiák kihasználása, a költségmegtakarítások és a jól menő brazíliai üzlet hajtották az ABInBev nyereségét.

A brüsszeli tőzsdén 0,7 százalékot emelkedtek szerdán a cég papírjai; az utóbbi egy évben majdnem megduplázódott a részvények értéke.

HOZZÁSZÓLÁSOK