A 2009 decemberében véget ért negyedévben a Soros György milliárdos befektető tulajdonában lévő Soros Fund Management alapkezelő több mint megnégyszerezte részesedését a Yahooban - írja a MarketWatch.

Ezzel 726 900-ról 3,5 millióra növelte Yahoo-részvényeinek számát. A csütörtöki 15,29 dollár részvényenkénti árral számolva ezzel több mint 53 millió dollárra tehető az alap tulajdonában lévő Yahoo-részesedés értéke.

Az elmúlt három hónapban két százalékkal drágultak az internetes vállalat részvényei. Péntek délelőtt fél 12-kor 2,25 százalékos mínusszal 15,24 dollárra csökkent a cég papírjainak árfolyama.

Az elmúlt év alatt a Yahoo igyekezett növelni eredményét. Megszabadult kevésbé fontos eszközeinek egy részétől, például eladta a HotJobs szolgáltatását és egyezséget kötött a Microsofttal. A bevételmegosztó megállapodás keretében a Microsoft átvenné a Yahoo keresőszolgáltatásának háttérhálózatát, ami jelentős költségcsökkentést tenne lehetővé a Yahoo számára, amely így a reklámpiacra tudná összpontosítani forrásait.

A Soros Fund Management a devizapiacoktól az árupiacokig széles körben folytatja alapkezelői tevékenységét. A 2009 október-december közötti negyedévben jelentős összegeket fektetett aranyba.