Sorra dőlnek ki a gépjármű-biztosítók Ukrajnában

Tavaly 18 biztosítótársaságot zártak ki a kgfb-biztosítók szövetségéből Ukrajnában, amely a legmeghatározóbb eseménynek számított az ukrán biztosítási piacon. Közülük csak egy hagyta el önként a szövetséget.
Napi.hu, 2015. március 6. péntek, 12:09
Fotó: MTI/EPA

Négy másik társaságot azért zárták ki a tagok közül, mert nem tudták kifizetni a minimális garancia díjat a kártérítési alapba, két másik társaság - melyek korábban a top 10 gépjármű-biztosító közé tartoztak - fizetésképtelenné vált a múlt évben - adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hírlevele.

Az ukrán szövetség adatai szerint 2014-ben a helyi biztosítótársaságok mintegy 7,5 millió kgfb-szerződést kötöttek, amely 14 százalékkal alacsonyabb volt a 2013-as szerződésszámnál. A csökkenés a politikai feszültségekkel, a kelet-ukrajnai eseményekkel magyarázható elsősorban, de a gépjármű-állomány átlagéletkorának emelkedése, az üzemanyagár- emelkedés, valamint a kereskedelem és idegenforgalom csökkenése is hátrányosan érintette az ágazatot.

A biztosított járművek számának csökkenése ellenére a gépjármű-biztosítási díjbevételek 1,2 százalékkal emelkedtek, köszönhetően az átlagosan 16 százalékos díjemelésnek. Eközben a biztosítók által kifizetett károk nagysága 4,8 százalékkal csökkent.

Jelenleg Ukrajnában 62 aktív biztosítótársaság foglalkozik kgfb-biztosítással.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.06 12:12

...autonómiát az európai kisebbségeknek !!!...és nem csak nyugaton ,középen ,és keleten is ...!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html