Süllyesztő vár a Toyotára?

A sorozatos visszahívások miatt jelentős versenyhátrányba kerülhet a Toyota a tengerentúli piacokon - újabb 270 ezer járművet szállíttatnak vissza a gyárba.
NAPI, 2010. július 2. péntek, 09:52
Fotó:

Motorhiba miatt 270 ezer autót hív vissza világszerte a Toyota a jövő héttől - jelentette be a japán autógyártó pénteken. A visszahívott autók közt a Lexus luxusmodell GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h és a LS600hL, valamint a Toyota Crown márka szerepel.

Az indoklás szerint szeleprugók hibásak, ami rendellenes zajjal és a motor leállásával jár. A visszahívás a Toyota amerikai piacokon való részesedését csökkentheti, mely a tavalyi 16,9 százalékról idén 15 százalékra mérséklődhet. A bizalmatlanság az eladási adatokban is tükröződik, igaz, júniusban a cég éves bázison 6,8 százalékkal tudta növelni amerikai eladásait, a versenytársakhoz képest jelentős lemaradást jelentenek, a Hyundai például 35 százalékos növekedést produkált.

A hír tovább gyengíti a Toyota hírnevét, aminek helyreállításán pedig gőzerővel dolgozik a cég, miután a különböző hibák miatt az elmúlt időszakban már csaknem 10 millió járművet volt kénytelen visszahívni.

HOZZÁSZÓLÁSOK