Újabb légitársaságot számolnak fel

Leáll a Sun Express Germany, a Lufthansa és a Turkish Airlines közös vállalkozásának német leányvállalata, a társaságot felszámolják, 1200 dolgozó állása került veszélybe - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. június 23. kedd, 18:19
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A főleg üdülő központokba repülő Sun Express Germany minden járatát leállítja, és a Lufthansa, mint az egyik fő tulajdonos kezdeményezi a társaság felszámolását. Az érintett utasokat automatikusan átfoglalják más járatokra - olvasható a portálon.

Korábban az Eurowingsnek is ők adták bérbe a hosszútávú járatokhoz az Airbus A330-asokat, illetve a Sun Express több mediterrán járatot is repült a fapados cégnek.

A Lufthansa-csoport és Turkish Airlines által 50-50%-ban birtokolt, török légijármű üzembentartói engedéllyel rendelkező Sun Express továbbra is közlekedik majd Németország, Ausztria, Svájc, illetve Törökország között. Azt egyelőre nem tudni, hogy a német leányvállalat járataival mi lesz, a sajtó úgy tudja, párat átcsoportosítanak az Eurowingshez.

A Sun Express Germany szinte teljes flottája a repülőtereken pihent, bár június 1-jétől teljesítettek néhány belföldi és nemzetközi járatot, később a cég vezetése úgy döntött, leállítja a légitársaság működését.

HOZZÁSZÓLÁSOK