Személyes információk szivárogtak ki a Facebooktól

A Symantec számítástechnikai biztonsági cég szerint a Facebookon futó számos alkalmazáson keresztül kiszivároghattak személyes információk a közösségi site-ról.
NAPI, 2011. május 11. szerda, 11:53
Fotó:

Az elmúlt években Facebook-felhasználók személyes információi, profiljai, fotói és beszélgetései juthattak el az érintettek tudta és engedélye nélkül külső szervezetekhez, elsősorban hirdetőkhöz - jelentette be hivatalos blogján a Symantec Corp. informatikai biztonsági cég. A megszerzett adatok alapján a jogosulatlan szervezetek célzott üzeneteket küldhettek az károsultaknak. A Symantec becslése szerint április 21-éig 100 ezer alkalmazáson tátongott adatáteresztő lyuk.

A hiba véletlenszerűségét mutatja, hogy a külső szervezetek nem feltétlenül vették észre, hogy személyes információk áradnak a rendszereikbe - írja a Syamantec közleménye, leszögezve, hogy a problémáról értesítették a Facebookot, amely elismerte a hibát. A közösségi portál természetesen ellenlépéseket tesz, ugyanakkor hangsúlyozza, nincs bizonyíték arra, hogy az adatokat jogosulatlanul megszerző szervezetek bármit kezdtek volna a birtokukba került információval. A Facebook és az oldalain hirdető cégek, illetve az alkalmazásokat fejlesztő vállalatok közötti szerződésekben az utóbbiakat kötelezik a birtokukba kerülő adatok bizalmas kezelésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK