A pozsonyi Új Szó ugyan csak néhány szlovák pénzintézettől kapott választ arra a kérdésére, hogy érződik-e náluk a magyarországi ügyfélkör bővülése, ám az kiderült, hogy például a Raiffeisen leányvállalata, a Tatra Banka esetében látványos a növekedés.

Boris Gandel, a Tatra Banka szóvivője nem közölt abszolút számokat, annyit azonban elárult, hogy hosszabb távon is erőteljes érdeklődést tapasztalnak.

A belga KBC csoportjába tartozó CSOB pénzintézetnél a magyarországi ügyfelek száma márciustól 225-tel nőtt, viszont az Erste-leány Slovenská Sporitelna takarékpénztár nem tapasztalt érdemi változást.

Úgy tűnik, a szlovák kormány is sajátosan ítéli meg a magyarországi gazdasági folyamatokat.

Ha Magyarországra nézünk, és látjuk, ami ott történik, kimondhatjuk, hogy az események biztos nem járulnak hozzá a beruházók biztonságérzetéhez - mondta a TASR hírügynökségnek Juraj Miskov szlovák gazdasági miniszter.

Ennek azonban pozitív hozadéka is lehet: azok a beruházók, akikkel beszéltem, Magyarországgal ellentétben Szlovákiára úgy tekintenek, amelynek stabil és egyre inkább vállalkozóbarát közeg kialakítása az érdeke - fogalmazott a politikus.