Tarlós István elfogadta a kampányfőnökséget

Elvállalta a Fidesz népszavazási kampányának vezetését Tarlós István, aki a referendum kommunikációjában szabad kezet kapott a párttól.
NAPI Online, 2007. szeptember 26. szerda, 13:57
Fotó:

A Fidesz elnökségi ülése után Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke bejelentette, hogy az Orbán Viktor pártelnök által hétfőn felkért Tarlós elfogadta a népszavazási kampányfőnöki megbízását.

"Szociális népszavazás 2008" - a Fidesz így nevezte el a referendumot, és az elnökségi ülésen azt is megerősítették, hogy az Alkotmánybíróság döntése után azonnal megkezdik az aláírások gyűjtését, annyi kérdésben, amennyire a testület lehetőséget ad. A Fidesz fővárosi frakcióját vezető Tarlós István azt mondta, hat feltétellel vállalta el a kampány politikai vezetését, többek között szabad kezet kért népszavazás kommunikációjában, amelyben szóvivőként Szikora Linda lesz a segítségére.

Hogy a Fidesz számol-e azzal, hogy a hat kérdésben nem tarthatnak egyszerre népszavazást, és ezért esetleg elhagyják a termőföldről, a patikaliberalizációról és a kórházak privatizációjáról szóló kérdéseket a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló kérdések javára, Varga Mihály azt mondta, az Ab döntése után alakítják ki erről a véleményüket, addig nem akarják semmiben befolyásolni a testületet.

Tarlós István hangsúlyozta: azért vállalta el a kampány irányítását, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a népszavazás intézményét ki akarják üresíteni, mert a "baloldalinak mondott" kormány nem képviseli a szociális értékeket, és mert tisztességtelennek tartja, hogy a 2006-os választások kampányában éppen a mostani népszavazási kérdésekben hangoztak el "agresszív visszautasítások" a kormánypárti politikusok részéről. Az SZDSZ is megkönnyítette a döntést, mert mocskolódó közleményt jelentetett meg - tette még hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK