Tengerentúli beruházással színesítene a Benetton

Versenyképes szeretne maradni az Egyesült Államokban az olasz cég.
NAPI Online, 2008. május 19. hétfő, 14:56
Fotó:

Olaszország legnagyobb ruhaipari cége, a Benetton termelő vegyesvállalatot szeretne létrehozni Amerikában, hogy versenyképes maradhasson az országban. Az európai cégek exportját ugyanis egyre jobban nehezíti az erős euró, így aki teheti, helyben szeretne termelni. A dollár idén 13 százalékkal gyengült az euróhoz viszonyítva. Alessandro Benetton alelnök szerint Közép-Amerika a szóba jöhető helyszínek között van, ahonnan el lehetne látni az Egyesült Államokat.

A lassuló európai és amerikai gazdaság teljesítményének előnytelen hatásai mellett a hatékonyság növelése és a költségek lefaragása érdekében a Benetton a Távol-Keleten és Tunéziában bővítette termelési kapacitását.

Az első negyedévben az Egyesült Államokban a Benetton újabb 50 bolt felett nyerte vissza az ellenőrzést; a cég mintegy száz boltot üzemeltet az országban. A Benetton ugyancsak erőteljesen terjeszkedik Indiában, Kínában, Oroszországban és Törökországban; a cég a következő 3 évben szeretné megtriplázni értékesítését ezekben az országokban, valamint az egykori szovjet tagállamokban és Latin Amerikában.

A Benettonnak körülbelül 5000 boltja van szerte a világon, ebből 6 százalék áll a tulajdonában, a többi franchise rendszerben működik. A cég részvényei az idén 29 százalékkal, tavaly 15 százalékkal hanyatlottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK