A kockázatos eszközök kezelésére specializálódott, svájci székhelyű DDM Holding AG megállapodott egy jelentős vásárlásról Magyarországon - jelentette be a cég nem részletezve, hogy mi is kerülhet a portfóliójába. Annyi azért kiderül a közleményből, hogy egy lízingcégről van szó az összes leányvállalatával együtt.

A titkolózás oka az lehet, hogy az üzlethez szükség van az pénzpiaci ügyletekben illetékes hatóság, a Magyar Nemzeti Bank engedélyére. Ha ez megvan, akkor 2016 első felében kerülhet pont a szerződés végére. Annyi még kiderült a befektetésről, hogy DDM ennek köszönhetően több mint 50 százalékkal erősíti magyarországi pozícióit.

Jó hídfő lesz

A svájci társaság egy 10 milliárd dollár eszközt kezelő globális vagyonkezelővel együtt hajtja végre az új magyarországi befektetést. A megszerzett cégben jelentős tulajdonrésze lesz és 100 százalékban ellátja a vállalat irányítását. Gustav Hultgren, a DDM vezérigazgatója elárulta, hogy a birtokukba kerülő céget tapasztalt menedzsment irányítja és jó alapot kínál a további befektetésekhez.

Autófinanszírozási biznisz

A DDM Holding AG-t 2007-ben alapították start-up vállalkozásként, első üzletét 2008-ban kötötte Oroszországban. Egy új részvénykibocsátással 2014-en bevezették a céget a stockholmi Nasdaq Fist North tőzsdére. Az összesen több mint 1,8 milliárd euró kockázatos befektetést menedzselő társaság még ebben az évben belépett a szlovén és a lengyel piacra is, majd 2015 februárjában megjelent Magyarországon.

Itt a Summit Pénzügyi Zrt.-t vásárolta meg, amelyet az autófinanszírozásból ismerhetnek az érdeklődők. A Finalp Zrt.re keresztel vállalat internetes honlapja szerint Nissan, Ford, Volvo, valamint más márkaspecifikus termékekkel foglalkoznak az új és használt autók vevőfinanszírozásának területén.