Török puccskísérlet: ez a helyzet a légi járatokkal

Több repülőjáratot töröltek a péntek éjszakai törökországi puccskísérlet miatt.
MTI, 2016. július 16. szombat, 11:29
Fotó: Reuters

Nem indult el Isztambulból Budapestre és vissza a Turkish Airlines szombat reggeli járata - derült ki a Budapest Airport járatinformációs oldaláról.
A török légitársaság több más járata sem közlekedik délelőtt, a többi között Frankfurtba vagy Amszterdamba, és törölték a Lufthansa Isztambulba induló járatát is Frankfurtból - derült ki a repterek járatinformációs oldaláról.

Az isztambuli Atatürk repülőtér - Európa harmadik legforgalmasabb repterének - honlapja szerint ugyanakkor sok járat - ha jelentős késéssel is -, de közlekedik.

Az orosz Rosszija légitársaság - az Aeroflot csoport tagja - határozatlan időre elhalasztotta Moszkva és Antalya közötti járatainak indítását. Az Aeroflot szóvivője arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy szombati és vasárnapi isztambuli és antalyai járatait felfüggesztette.

A British Airways és az iráni nemzeti légitársaság is bejelentette, hogy minden törökországi járatukat leállítják, a brit légitársaság pedig azt is közölte, hogy a menetrend szerint Isztambulból Londonba vasárnap reggel induló BA675-ös járata sem fog felszállni - írja az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK