Tovább kígyózik a Siemens-botrány

Ügyészségi vizsgálat folyik két egykori Siemens-menedzser ellen Ausztriában kenőpénz fizetésének gyanújával - írta szerdai számában egy osztrák napilap.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 13:08
Fotó:

A korrupcióellenes ügyészség közelebbről azt vizsgálja, hogy egyes tanácsadói szerződéseket valóban követett-e teljesítés - mondta a hatóság szóvivője a Der Standardnak.

A két magas beosztású Siemens-munkatárs a gyanú szerint többször is a vállalat müncheni központjába utazott és ott összesen 600 ezer euró készpénzt vettek fel délkelet-európai lobby- és tanácsadói szolgáltatások kifizetésére.

A két menedzser 2007-ben távozott a cégtől.

A konszernt érintő, átfogó korrupciós botrányról eddig megjelent becslések szerint a több országban kifizetett megvesztegetési tételek összege elérte az 1,3 milliárd eurót - írja az MTI-Ecó. Németországban a botrány 2006. novemberi kirobbanását több bírósági ítélet követte.

Az ügyben eddig elmarasztaltak közül Johannes Feldmayer volt a cégnél a legmagasabb beosztásban. A volt elnökségi tagot tavaly több tízmillió euró hűtlen kezelése, illetve megvesztegetés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

HOZZÁSZÓLÁSOK