A cég főként a hálózatok üzemeltetéséből eredő bevételek 19 százalékos csökkenésével magyarázta a gyenge teljesítményt. Az Ericsson 0,2 milliárd svéd korona veszteséggel zárta a harmadik negyedévet az egy évvel korábbi 3,1 milliárd koronás nyereséggel szemben.

Az év első felétől tapasztalható kedvezőtlen iparági trendek tovább gyorsultak, aminek elsődleges oka a mobil szélessáv iránti kereslet folytatódó mérséklődése, különösen a gyenge makroökonómiai környezetben lévő piacokon. A gyengébb kereslethez igazodás érdekében a cég további költségcsökkentési és hatékonysági lépéseket tesz, amelyek fő célja az értékesítési költségek csökkentése. A vállalat tervei szerint 2017 második felére 53 milliárd svéd koronára csökkenti a működési költségek éves összegét.

A vállalat a jelenlegi iparági trendek miatt a megszokottnál némileg gyengébb szezonális árbevétel-növekedésre számít a negyedik negyedévben. A cég árfolyama 3,63 százalékos mínuszban állt a stockholmi értéktőzsdén pénteken kora délután.