Az éven belüli legkisebb visszaesését könyvelhette el a FedEx Corp., amely szerint a nemzetközi szállítások és a kézbesítések száma növekedésnek indul még ebbe a negyedévben. A válság legrosszabb részén úgy tűnik túl vagyunk - idézte a Bloomberg a cég jelentését.

A FedEx nyeresége 181 millió dollár lett, részvényenként 58 cent, ami megegyezik az elemzői várakozással. A tavalyi hasonló időszakban papíronként 1,23 dolláros profitot teljesítettek.

Az Egyesült Államok második legnagyobb csomagküldő szolgálatának bevétele 20 százalék mínusszal 8,01 milliárd dollárra esett vissza, vagyis elmarad a 8,23 milliárd dolláros konszenzustól. A FedEx elbocsátásokkal és egyéb megtakarításokkal próbált a recessziós környezethez igazodni.

Nem rosszak ugyan az eredmények, azonban ennek jelentős része a hatékony költségcsökkentés okozta - mondta Don Broughton, az Avondale Partners elemzője. Ugyanakkor a FedEx teljesítménye előrejelzőként is szolgálhat, hiszen a gazdaság teljes egészének nyújt szállítási szolgáltatásokat.