A fontosabb részletek:

 

  • Az 1,64 milliárd eurós nettó eredmény 4 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.
  • A biztosító bruttó díjbevételei stagnáltak az egy évvel korábbihoz képest, a kárkifizetések 1 százalékkal nőttek.
  • Az Allianz érdekeltségéből, a Pimco alapkezelőből nettó 21,7 milliárd euró áramlott ki három hónap alatt, 28 százalékos esést okozva a vagyonkezelési üzletág működési eredményében.

A bevételek szempontjából hagyományosan erős első negyedév ezúttal sem okozott csalódást az Allianznál, igaz, a korábbi lassú növekedési trend megtört: a bruttó díjbevételek 21,8 milliárd euró környékén stagnáltak.

Az egyes üzletágak közül a vagyonbiztosításoknál 0,1 százalékos növekedés, az élet- és egészségbiztosításoknál hasonló mértékű csökkenés következett be. Eredményét tekintve a vagyonbiztosítási üzletág 37 százalékot esett. Miközben a károk csökkentek, a szerzési költségek növekedtek az üzletágban. A másik biztosítási üzletág eredménye nem változott jelentősen, a vagyonkezelésben ugyanakkor szintén jelentős, 28 százalékos eredményesés következett be.

A mostani nettó eredmény az elemzők számára nem meglepetés az előzetes számok egy héttel ezelőtti közzététee után, az egy évvel korábbihoz képest viszont 4 százalékos visszaesést jelent. A korábbi évekkel összevetve azonban nem lehet panasz a biztosítóra, ahogy az alábbi ábrán látható.

A társaság megerősítette, hogy korábbi közlésének megfelelően 10 milliárd euró +/- 500 millió eurós működési eredménnyel számol idén a menedzsment. Az első negyedév ehhez 2,72 milliárd euróval járult hozzá, ami 2,6%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.