Eladó a Praktiker márkanév - tudta meg a Wirtschaftswoche. A név értékesítése a jövő héten kezdődhet.

A Praktiker még mindig jól csengő márkanév, ezért a lap információi szerint sok az érdeklődő, az eladási árat azonban jelenleg igen nehéz meghatározni. A Praktiker az elmúlt hónapokban masszív árengedményekkel igyekezett kisöpörni az üzleteiben megmaradt árukészletet, ami miatt a vásárlók elsősorban diszkont-márkának tartják a Praktikert, ezért a felszámoló vállalat szerint nem elsősorban a Praktiker versenytársai, hanem agresszív árazásukról ismert online-áruházak lehetnek a márkanévért érdeklődők.

A Praktiker németországi anyavállalata 2013 szeptemberében jelentett fizetésképtelenséget. A cég számára elsősorban a hatalmasra duzzadt adósságállomány kezelése okozott problémát, a vállalat egymás után zárta be üzleteit, az újrastrukturálás azonban nem volt sikeres, ami a vállalat részvényeinek árfolyamán is meglátszott, a befektetők már akkor gyakorlatilag csődöt áraztak.

Idén februárban a török tulajdonban levő Search Chemicals társaságnak adta el romániai üzletláncát a német Praktiker. A tulajdonosváltás következtében a Praktiker márka arculata és a Praktiker Románia tevékenységi köre nem változott.

Még mindig kérdéses a magyarországi Praktiker áruházak sorsa. Idén március 19-én a versenybe új belépőként az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a KÉSZ Csoport is beszállt, amely a teljes magyarországi hálózatra indikatív árajánlatot tett.