Új német nagyberuházást adtak át Magyarországon (frissített)

Átadták az acélszerkezeteket gyártó, német Wuppermann cégcsoport új, 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 22. péntek, 18:47
Fotó: Napi.hu

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az üzem átadása előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a vállalat 30 milliárd forint értékű beruházását mintegy tíz százalékkal támogatta a magyar kormány - tudósított az eseményről az MTI.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy Magyarországon az elmúlt egy-két évben megnőtt a magas hozzáadott értékű munkahelyek száma. Egy friss felmérés szerint az ország az ötödik helyen áll abban a rangsorban, amelyben a magas hozzáadott értékű munkahelyek számának növekedését nézték, megelőzve többek között Japánt, Svájcot és Svédországot.

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztéséért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a kikötőhasznosításban az üzem működésével jelentős szerepet vállal a Wuppermann. A vállalattal pedig nem csak modern technológia érkezett a térségbe, de a foglalkoztatási adatok is javultak, 209 új munkahelyet hoztak létre.

Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG igazgatótanácsának szóvivője szerint a magyarországi telephelyen található modern gyártóberendezésekkel új szintre emelik a laposacél termékek gyártását. A létesítmény központi része az évi ötszázezer tonna acél feldolgozására alkalmas kombinált pácoló és tüzihorgonyzó berendezés.

A Wuppermann-csoport termékpalettáját acélból, nemesacélból és alumíniumból készült felületkezelt lapos termékek, csövek, csőkomponensek és lemezalkatrészek alkotják, amelyeket elektronikai termékekhez, üzletberendezésekhez, gépgyártásokhoz használnak, de az orvostechnika, a bútoripar, az élelmiszeripar, a csomagolóipar, a járműipar, az építőipar és napenergia-ipar, valamint a víz- és szennyvíz-technológia területén is használnak.

A csoport jelenleg kilenc gyártó telephellyel rendelkezik, és mintegy ezerötszáz embert foglalkoztat. Árbevétele tavaly mintegy 522 millió euró volt. A Wuppermann-csoport gönyűi üzemének alapkövét 2015 április végén tették le. Az akkori tájékoztatás szerint a Wuppermann Hungary Kft. mintegy kétszázezer tonna nyersanyag beszállításával számol, s terveik szerint a várható negyvenmilliárd forintos éves nettó árbevétel 95 százalékban exportból származik majd.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK