Újabb elkeseredett próbálkozás az óriásbanknál

Személyi és szerkezeti változásokat eszközölnek az Egyesült Államok legnagyobb bankjánál.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 13:26
Fotó:

A Citigroup elnöke, Charles Prince csütörtök éjjel bejelentette: összevonja a bank befektetési és alternatív befektetési ágazatát. A bankvezér azután hozta nyilvánosságra az átalakítást célzó döntéseit, hogy a sajtóban többször is megkérdőjelezték az intézmény vezetésével kapcsolatos alkalmasságát.

Az intézményi kliensekkel foglalkozó új csoport vezetője a korábbi alternatív befektetési üzletág vezére, a Morgan Stanley volt igazgatója, Vikram S. Pandit lesz.

A bank két felsővezetőjét is beáldozta a várakozásokat 60 százalékkal alulmúló harmadik negyedévi profitjáról szóló bejelentést követően. A kötvénykereskedelemből származó mintegy 3,3 milliárd dolláros veszteségek miatt már korábban elment a kötvénykereskedelmet vezénylő Randolph H. Barker, most pedig egy újabb igazgatónak, Thomas G. Maherasnak is távoznia kell.

A Citigroupnál tovább folytatódnak a stratégiai harcok azt követően, hogy a bank egy héttel ezelőtt bejelentette: mintegy 5,9 milliárd dollárnyi veszteségre számít a harmadik negyedévben. A bankóriás elnöke ugyan ígéretet tett a befektetőknek, hogy a negyedik negyedéves profit már visszatér a normális szintre, ám egyelőre úgy tűnik, a legnagyobb nyereséget adó befektetési üzletág körüli átszervezések révén ez az ígéret is dugába dőlhet, de legalábbis elhalasztódhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK