Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A motorgyár azonban "a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést" az április 13-i héten  - közölte Czechmeister Mónika, a győri székhelyű járműgyártó vállalat kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A vállalatvezetés a következő hétre fizetett szabadságot rendelt el azoknak a munkavállalóknak, akik a munkavégzés alól mentesülnek. A második hétre vonatkozó elszámolásról április 9-ig hoznak döntést.

Az Audi Hungaria jelenleg az állásidőt, az elszámolási időszakra történő lemondást, az otthoni munkavégzést, a rugalmas munkaidőkeretet és a szabadság elrendelést vegyesen alkalmazza.

A termelés mielőbbi fokozatos felfutását a vállalat válságstábja az érvényes egészségvédelmi előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett tervezi.

Az Audi március 17-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-tól leáll a termelés a gyárban. A győri mellett az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli és mexikói telephelyein is leállt a termelés.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Tavaly 1,184 milliárd euróval nőtt az Audi Hungaria Zrt. árbevétele 2018-hoz képest, így elérte a 8,561 milliárd eurót. Nyeresége 85 millió euróval 355 millió euróra csökkent. 2019-ben összesen 1 millió 968 ezer 742 motor készült Győrben, 14 ezer 441-gyel több, mint 2018-ban. A gyártósorról legördült járművek száma pedig az előző évhez képest 64 ezer 817 darabbal, 164 ezer 817-re nőtt.