Újabb visszahívás a Toyotánál

Rossz nap ez a Toyotának: tovább tart a gyártás teljes újraindítása, mint korábban gondolták, és a cég kénytelen volt újabb visszahívási akciót indítani.
NAPI, 2011. április 22. péntek, 11:48
Fotó:

A Toyota Motor Corp. az év végéig nem tudja teljesen helyreállítani a japán katasztrófa miatt leállt termelését - jelentette be a vállalat. A világ legnagyobb autógyártója csak néhány nappal ezelőtt közölte, hogy a tervezettnél nagyobb termeléskorlátozást vezet be az Egyesült Államokban, az újabb rossz hírről akkor még nem volt szó. A mostani bejelentés szerint Japánban júliusban, a világ többi részén augusztusban vehet lendületet a termelés, de a helyreállítást csak november-decemberre fejezik be - írja a BBC

Eközben újabb visszahívásra kényszerül a vállalat - jelentette a Detroit Free Press. A Toyota  300 ezer olyan autót rendel a szervizekbe, amelyek légzsákja ok nélkül, véletlenül kinyílhat. A hiba az Egyesült Államokban eladott RAV-4-es kis hobbi-terepjárókat és Highlandereket érint. Az előbbieket 2007-ben és 2008-ban gyártották, az utóbbiakat 2008-ban. A javításhoz ki kell cserélni a légzsákok működésbe lépését szabályozó érzékelőket, az érintett autósoknak májustól postázzák a szervizekbe invitáló levelet.

HOZZÁSZÓLÁSOK