Újra válságot szimatolnak a németek?

A német befektetői bizalmi index a várakozásokhoz képest jóval nagyobb mértékben zuhant - legutoljára 2009 elején volt ilyen mélyen a mutató.
NAPI, 2010. szeptember 14. kedd, 11:25
Fotó:

A ZEW intézet által publikált német befektetői bizalmi index mínusz 4,3 pontra esett szeptemberben az előző havi plusz 14 pontról - írja a Bloomberg. A mutató - amely a befektetői és elemzői várakozások összesített fokmérője, és előrejelzi a gazdasági folyamatokat a következő félévre - kifejezetten rosszul alakult, hiszen az elemzői konszenzus 10 pontra számított. Az index értéke öt hónapja folyamatosan csökkent, és utoljára 2009 februárjában állt ilyen mélyen a 27 pontos történelmi átlaghoz képest.

A befektetők egyre inkább úgy vélik, hogy a kilábalás lassabb ütemű lesz a gazdaságélénkítő csomagok kifutásával és a költségvetési megszorítások bevezetésével. Ráadásul egyre több a bizonytalanság az amerikai gazdasággal kapcsolatban, valamint a kínai növekedésbe vetett bizalom is csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.14 11:54

Ez azt is jelenti,hogy megtorpant a német export boom és a II féléves adatok nem lesznek valami hajde jók, szóval lehet gyakorolni a sávkereskedést és a daytrade.-t a közeljövőben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html