Jó hír jött Erdélyből

Felújítják az Erdélyi-szigethegységen átvezető regionális út két Bihar megyei szakaszát, ami hozzájárulhat a térség idegenforgalmának fejlődéséhez.
Barabás Júlia, 2019. február 28. csütörtök, 21:10
Fotó: Napi.hu

Aláírták az Erdélyi-szigethegységen átvezető észak-erdélyi regionális út két Bihar megyei szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését - adta hírül a Maszol. Ugyanaz a cégcsoport nyerte el mindkét Bihar megyei szakasz tervezési is kivitelezési szerződését.

A Bihar megyei önkormányzat sajtószolgálatának közleménye szerint fontos lépés a szerződések aláírása a megye fejlődésében.

A hegyi útvonal felújítása segíti a térség gazdasági és turisztikai fejlődését és remélhetőleg legkésőbb 2023 őszéig elkészül. A költségeket a Regionális Operatív Programon keresztül fedezik.

Az útszakaszokat felújító cégcsoport vezető vállalkozása a Drumuri Orașenești Rt., partnerek: az MBS Group Kft., az Aquacons Kft. és a D'agostino Angelo Antonio Costrutioni Generali Kft. A két szakasz építési költsége 104,6 millió lej (7,5 milliárd forint).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.01 01:29

Előkerült egy jegyzőkönyv, melyből kiderül botrányosan viselkedett a Fidesz a trianoni megemlékezésen a parlamentben

Tisztelt Képviselőtársaim Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai és a holnapi ülésnap várható programját!

https://hirhugo.hu/2018/06/04/elokerult-egy-jegyzokonyv-melybol-kiderul-botranyosan-viselkedett-a-fidesz-a-trianoni-megemlekezesen-a-parlamentben/

Mindeközben a háttérben: a parlamentben mindenki akarta, a Fidesz letiltotta a Trianon-emlékévet

https://alfahir.hu/2018/09/17/trianon_emlekev_szavay_istvan_jobbik_fidesz_szavazas
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html