Válság előtti szinten az amerikai autóipar

A Ford ás a Chrysler szerdán az októberi eladások kétszámjegyű növekedéséről számolt be az amerikai piacon, ami azt is jelenti, hogy két éves csúcsra kerültek az új autó eladások az Egyesült Államokban.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 09:31
Fotó:

Az Autodata adatai szerint októberben a szezonálisan kiigazított számok szerint, 12,3 millió gépkocsi talált vevőre a tengerentúlon - utoljára 2008 szeptemberében teljesített hasonlóan az autóipar. Ezt a számot alátámasztják a nagy autógyárak jó negyedéves eredményei is.

A General Motors (GM) eladásai 12,8 százalékkal növekedtek októberben. A forgalomnövekedés üteme duplája volt az iparágénak a hónapban, és ezzel 2 százalékponttal növeltük a piaci részesedésünket - mondta Don Johnson, a GM amerikai értékesítésekért felelős vezetője.

A Ford eladásai 19 százalékkal nőttek októberben, és immáron második éve folyamatosan növeli piaci részesedését az amerikai autógyártó. A vállalat jó eredményeit a részvényárfolyamok is tükrözik: a Ford papírjai idén 47 százalékkal drágultak.

A Chrysler eladásai 37 százalékkal, a Honda értékesítései 15,6 százalékkal bővültek, ugyanakkor a Toyota 4,4 százalékkal kevesebb gépkocsit adott el októberben.

HOZZÁSZÓLÁSOK