Vártnál jobban teljesített a Deutsche Telekom

A vártnál jobb 2015-ös eredményt közölt a Deutsche Telekom csütörtökön, a bonni székhelyű nagyvállalat bevétele és adózott eredménye is két számjegyű növekedést ért el.
MTI-Eco, 2016. február 25. csütörtök, 14:04
Fotó: Reuters

Az elemzők által inkább figyelemmel kísért kamatfizetés, adózás, értékcsökkenési leírás és az amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 19,3 milliárd euró lett tavaly, meghaladva a 18,3 milliárd eurós várakozásokat.

A vállalat 10,5 százalékkal, 69,2 milliárd euróra növelte bevételét. Adózott eredménye 11,3 százalékkal, 3,3 milliárd euróra emelkedett tavaly az egy évvel korábbihoz képest, ami egy részvényre számítva 0,71 eurós eredmény.

Tim Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta: a vállalat az Atlanti-óceán mindkét oldalán rendkívül sikeres évet zárt tavaly.

Németországban 4,4 millióra nőtt a szupergyors üvegszál optikás vonalainak száma, ami fontos húzóereje az internet-alapú televíziós szolgáltatások terjedésének. Az Egyesült Államokban már a harmadik legnagyobb mobiltelefon szolgáltató a T-Mobile US, a Deutsche Telekom leányvállalata, előfizetőinek száma 8,3 millióval, 63,3 millióra nőtt tavaly.

Az eredmények alapján a vállalat igazgatótanácsa részvényenként 0,55 eurós, a 2014-esnél 10 százalékkal nagyobb osztalék kifizetését javasolja.

HOZZÁSZÓLÁSOK