Vége a távmunkának a Yahoonál

A mézesmadzag elhúzása után meglengette a korbácsot is a Yahoo fél éve regnáló vezérigazgatója, Marissa Mayer. Miután az elmúlt hónapokban étkezési utalványokkal és céges iPhone-okkal javította a rozoga vállalat alkalmazottainak hangulatát, a napokban betiltotta az otthonról végzett munkát.
Komócsin Sándor, 2013. február 27. szerda, 09:21
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Az utasítást hivatalosan Jackie Reses hr-igazgató közölte e-mailben az alkalmazottakkal, azzal indokolva a döntést, hogy a dolgozóknak a jobb kommunikáció és együttműködés kialakítása érdekében szó szerint vállat vállnak vetve kell harcolniuk a munka frontján. Az új rend, amely júniustól lép érvénybe, elsősorban a folyamatosan távmunkában dolgozók ellen irányul. Nekik dönteniük kell: vagy maradnak a cégnél, ha kell közelebb költöznek munkahelyükhöz, és bejárnak vagy más munkahelyet keresnek. Az időnként otthon maradóknak azt ajánlja az emlékeztető, tartsák szem előtt az együttműködés szellemét, amikor döntenek arról, hogy hol dolgoznak.

A döntés alapja az lehet, hogy Mayer korábbi munkahelye, a Google cégfilozófiája szerint a távmunka aláássa a hatékonyságot. A vezérigazgató egyik interjújában azt mondta, hogy az ő fontossági sorrendje: isten, család, munka. Ugyanakkor gyermeke születése után két héttel már a fedélzeten volt, amiért sokan bírálták is, mondván: ez nem éppen arra utal, hogy a gyermekét fontosabbnak tartja, mint a munkáját. Ha alkalmazottaitól nem is vár el olyan munkaszellemet, mint magától, azt azért elvárja, hogy elkötelezettségüket személyes jelenlétükkel bizonyítsák.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2013.02.27 23:04

Pedig önmagában a távmunka nem rossz, de ehhez azért kell egy nagyfokú bizalom. Úgylátszik a Yahoo ezt most nem engedheti meg magának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2013.02.27 10:42

Nálunk van bőven távmunka. Jó távol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html