Az HSBC első negyedévi adó előtti profitja közel duplájára nőtt, adózott eredménye pedig még ennél is nagyobb mértékben emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a rossz adósságok és a költségek csökkenése nyomán. A legnagyobb európai, a világon pedig a harmadik legnagyobb bank adózás előtti profitja az első negyedévben 8,4 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 4,3 milliárd dollár után, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 8,1 milliárd dollárt. Az adózott eredmény 2,58 milliárd dollárról 6,35 milliárd dollárra nőtt. A társaság díjbevétele 5 százalékkal 17,56 milliárd dollárra emelkedett. A rossz adósságok utáni veszteség 51 százalékkal 1,2 milliárd dollárra esett, a költségek pedig 10 százalékkal csökkentek a tavalyi első három hónappal összevetve.

A francia Société Générale profitja a vártnál valamivel nagyobb mértékben, több mint 50 százalékkal zuhant az első negyedévben. A párizsi tőzsdén jegyzett harmadik legnagyobb bank adózott eredménye 354 millió euró volt a március végéig tartó három hónapban, szemben az egy évvel korábbi 732 millió euróval. Elemzők minimálisan nagyobb, 370 milliós nyereségre számítottak a negyedévre. A bank bevétele 19 százalékkal 5,09 milliárd euróra csökkent. A bevételt közel 1 milliárd euróval csökkentette az a bankokra vonatkozó előírás, miszerint a növekvő adósság árát veszteségként kell elkönyvelni.

Jelentős, csaknem 25 százalékos profitnövekedést könyvelhetett el a müncheni székhelyű Allianz biztosító az első negyedévben. A kedden közölt előzetes adatok szerint a piaci tőkeértéke és díjbevétele alapján Európa legnagyobb biztosítója több mint 1,7 milliárd euró adózás utáni eredményre tett szert, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd euróval, ami 24 százalékos növekedés. A működési eredmény 2,8 milliárd euró volt, 20 százalékkal több, mint a múlt év első három hónapjában. A Magyarországon az Allianz Hungária révén érdekelt társaság díjbevétele 32 milliárd euró volt a március végével záródott három hónapban, ami 6,6 százalékkal haladta meg a tavalyi első negyedévi szintet.