Veszélyeket jeleznek Szlovákiában

Romlik a fizetési morál Szlovákiában, és akit átvernek, azt biztos nem vigasztalja, hogy a probléma ágazatonként eltérően jelentkezik.
Barabás Júlia, 2018. szeptember 19. szerda, 14:50
Fotó: Shutterstock

Szlovákiában az elmúlt időszakban tovább romlott a fizetési morál, a vállalkozóknak egyre több gondot okoz, hogy az üzleti partnereik nem fizetnek időben - idézte a pozsonyi Új Szó a Bisnode nemzetközi cégminősítő társaság legfrissebb felmérését.

A Bisnode azokat az ágazatokat vizsgálta, amelyekből legalább száz vállalatról sikerült beszereznie a szükséges információkat. A cégek döntő többségénél negatív fizetési morált tártak fel, vagyis ezek a vállalkozások késve térítik meg a számláikat.

Látványos különbségek vannak azonban az egyes ágazatok között. Továbbra is az építőiparban a legrosszabb a helyzet, a toplista első tíz helyezettje valamilyen módon összefügg ezzel az ágazattal.A legrosszabbul fizetők között képviselteti magát az összes építőipari ágazat és az építőanyag-kereskedők is. A felmérés szerint a legbiztonságosabb üzleti partnereknek az oktatási, egészségügyi és szociális intézmények számítanak.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK