Veszteséges, de optimista a DaimlerChrysler

A DaimlerChrysler (DC) az idei év első negyedévében 800 millió és 1 milliárd euró közötti működési veszteséget halmozott fel - közölte ma a cég, amely szerint a veszteség megfelel a várakozásoknak. A német autóóriás 4 milliárd dollár értékű tervet dolgozott ki Chrysler-részlegének megmentésére.
Brett András, 2001. április 11. szerda, 09:10
Fotó:

A program terveknek megfelelően halad, mind a munkerő-leépítés, mind a költségcsökkentés megkezdődött és az első negyedéves értékesítési adatok is kedvezőek, így minden adott ahhoz, hogy jövőre már nyereséget termeljen a Chrysler, sőt, a DC két év múlva már 2 milliárd eurós működési profit elérését várja e részlegétől.
A Financial Times értesülése szerint a DaimlerChrysler 300 millió dollárért megveszi a Volvo-nak a jelenleg veszteséges Mitsubishi-ben meglévő 3,3 százalékos részesedését. Ez jelentős prémiumot jelent a részvények mostani piaci árához képest, amely alapján a részesedés értéke mindössze 129,4 millió dollár lenne. A japán autógyártó igazgatósága ma ül össze, és annak a korábbi, DC-vel kötött megállapodásnak a megváltoztatásáról dönt, amely szerint a német-amerikai cég 2003-ig nem növelheti jelenlegi, 34 százalékos részesedését a Mitsubishi-ben.
A DC elnöke a szintén mai, berlini közgyűlésen jelenti be a részvényeseknek az akvizíciót, amellyel a cég megvetheti lábát az ázsiai teherautó- és buszpiacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK