A Chrysler 10,5 milliárd dollár kapott az amerikai kormánytól, hogy elkerülje a csődöt. Ennek az összegnek egy részét már tavaly visszafizette, kedden pedig 5,9 milliárd dollárt utalt át az amerikai és további 1,7 milliárd dollárt a kanadai kormánynak. Közel két milliárd dollárnyi kormánysegély rendezésével még adós a Chrysler.

A cég úgy volt képes most rendezni 7,6 milliárd dollárnyi adósságot, hogy kötvényeket bocsátott ki, illetve banki hiteleket vett föl a múlt héten. Az amerikai kormány továbbra is 8,6 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben, amit a mentőcsomagért cserébe szerzett meg.

A Chrysler 116 millió dollár nyereséget ért el az idei első negyedévben. A vállalat utoljára 2007-ben zárt nyereséggel egy negyedévet, azt követően, hogy a Daimler AG eladta a Cerberus Capital Management magánbefektető társaságnak. Mivel azonban az új tulajdonos elhanyagolta fejlesztési beruházásokat, a Chrysler 2008 végére kifutott a pénzből, csődeljárás alá került, amiből több mint 10 milliárd dolláros állami támogatással jutott ki 2009 júniusában, de már az olasz Fiat vezére, Sergio Marchionne irányítása alatt.