Visszahívták ezt a nápolyit

Nem jelölték a szezámmagtartalmat az egyik Manner nápolyin, ezért a gyártó visszahívta őket. Magyarországra mindössze 128 csomagot szállítottak a hiányos jelölésű termékből. (A kép forrása: Manner.com)
Napi.hu, 2016. július 18. hétfő, 16:54
Fotó: Napi.hu

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) múlt hét végén, az EU gyorsriasztási rendszerén keresztül kapott értesítés arról, hogy januárban Magyarországra is szállítottak abból az osztrák Manner nápolyiból, melynek csomagolásán nem jelölték, hogy szezámmagot tartalmaz - írja a Mindenár.hu a hatóság tájékoztatására hivatkozva.

A gyártó a 300 grammos Manner "Rumtrüffelcreme Herzen" nevű termékből két, idén októberben lejáró sorozatot hívott vissza.

A termékek minőségmegőrzési ideje és tételazonosítója:

19.10.2016 - L15885292;
20.10.2016 - L15885293

A termékvisszahívás kizárólag a fenti azonosítóval ellátott tejcsokoládéval bevont szívalakú ostyára vonatkozik, más "Manner" terméket nem érinti a lépés. A laboratóriumi vizsgálat szerint a szezámmag jelenléte a kimutatási határ (1mg/kg) körül van. A terméken az egyéb allergén anyagokat jelölték, de nem utaltak a szezámmagra, ezért a terméket kivonták a forgalomból. Hazánkba januárban 128 csomag érkezett a nem jelölt allergént tartalmazó tételekből.

A hatóság azt kéri, hogy a szezámmagra érzékenyek a fenti azonosítóval ellátott terméket ne fogyasszák el!

 

HOZZÁSZÓLÁSOK