A Wizz Air vezetőjének elege van a határzárból

Egységes reptéri védekezési eljárást akar a határzárak helyett látni Váradi József, a Wizz Air légitársaság vezetője. A mostani drasztikus intézkedéseknek fenntarthatatlan gazdasági hatásai vannak.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 30. szerda, 20:28
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Határzárak helyett egész Európában egységes reptéri vizsgálatokat kellene bevezetni - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az olasz Corrierének adott interjúban, amit a hvg.hu szemlézett.

Szerinte a járvány miatti megszorító intézkedéseket felül kellene vizsgálni, intelligensebb módon kellene szembenézni a helyzettel, jelenleg ugyanis a dolog gazdasági ára túl nagy és fenntarthatatlan. Kiemelte: jelenleg minden ország a maga módján kezeli a járványhelyzetet, és egymással nem egyeztetett lépéseket vezetnek be.

Negyvenhat országba repülünk és nincs két egyforma szabályozás - mondta Váradi, aki szerint a karanténintézkedéseket és a határok lezárását meg kellene szüntetni. Ehelyett azt javasolta, hogy az utasok számára a repülőgépre szállás előtt, vagy a megérkezés után minden államban egyformán alkalmazott átvilágítást kellene bevezetni.

Az emberek nem repülés közben fertőződnek meg - állította Váradi, aki szerint elég volna, ha az államok megállapodnának abban, milyen módszerrel vizsgálnák az utasokat, hogyan értelmezik az így kapott eredményeket, valamint az időzítésben: az emberek csak így fognak felbátorodni, hogy utazzanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kisszsigi666, 2020.10.01 14:51

Szerintem tök jó lenne ha az emberek nem bátorodnának fel az utazásra, se határon belül se azon kívül.
Emberek, ne legyünk hülyék, ne az egészségünk árán töltsük ennek a jóembernek a pénztárcáját. Higgyük el, amikor gazdasági hatásokról beszél, az őt meg a társait érinti, mi nem tartozunk az ő jólétéért felelősséggel. Nyugi, ő se vállal felelősséget egy kirúgott alkalmazottjáért sem.
Az a cég aki a védőoltásig hátralévő időt (max 1 év) nem bírja ki, csak élősködik a társadalmon és nem lesz kár érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html