Wolfgang Porsche: sokan csalódtak a VW-ben

Súlyos hibákat követett el a Volkswagen konszern a dízelbotrány előidézésével, de a probléma feltárása és lépésről lépésre való felszámolása folyamatban van - jelentette ki Wolfgang Porsche, a konszern felügyelőbizottságának a tagja, a főrészvényes Porsche SE befektető társaság felügyelőbizottságának az elnöke a Stern magazinnak adott interjúban.
Szász Péter, 2018. május 2. szerda, 16:47
Fotó: MTI/EPA

"Minden bizonnyal sokan csalódtak a vállalatban", de ennek ellenére is egyre többen döntenek egy Volkswagen gépkocsi megvásárlása mellett - mondta, kiemelve, hogy "másképpen nem számolhatnának be ilyen kiváló negyedéves eredményekről".

A Porsche SE befektető társaság a Volkswagen AG részvényeinek 52 százalékát tartja birtokában.

A nagyvárosok levegőjének a tisztántartásáról szólva Wolfgang Porsche elmondta, hogy a Volkswagen folyamatosan konzultál a politikai döntéshozókkal a kérdésben. "Senkinek nem lehet a célja egy olyan kulcsfontosságú iparág létét veszélyeztetni, amelytől minden hetedik munkahely függ az országban" - mutatott rá. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a maga részéről nem ért egyet a dízelautók utólagos mechanikai átalakításával.

A vállalati kultúra átalakulása, morális megújulás zajlik a konszernnél, és ennek még koránt sincs vége - mondta. "A dízelügy még jó pár évig napirenden lesz a Volkswagennél".

HOZZÁSZÓLÁSOK