Az első könyvcsomagot a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán Kardos István főigazgató és Kepes András, az akció nagykövete adta át az elsőként jelentkező iskola nebulóinak. Az eddig példátlan kezdeményezés a hátrányos helyzetű, szűkös anyagi forrásból gazdálkodó intézmények tanulóinak kíván segíteni a nyelvtanulásban. Összesen 31 jelentkezési lap érkezett be az ország minden szegletéből, ez mintegy 9000 diákot érint. Az átadáson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található szemerei általános iskola nyelvtanára és tanulói vettek részt, akik elsőként jelezték a könyvek iránti igényüket. Nagy öröm, hogy a Lector fordítóiroda segített a Nyelvvel-Lélekkel program megvalósításával − mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. A Magyar Vöröskereszt minden olyan kezdeményezést támogat, amely a nemzetek közötti kommunikációt segíti, hiszen egy 187 országot felölelő nemzetközi szervezet tagja vagyunk. A Magyar Vöröskereszt igyekszik mindig a legrászorulóbb réteget támogatni. Különösen fontos, hogy a Nyelvvel-Lélekkel akciónak köszönhetően meg lehet könnyíteni a hátrányos helyzetben élők nyelvtanulását − tette hozzá.

A gyerekek a Nyelvvel-Lélekkel főtámogatója, a LeasePlan Hungária Zrt. és a Fittipaldi Sofőrszolgálat segítségével érkeztek meg az átadásra, ahol nagy volt az izgalom, hiszen Gyurcsik Tibor rögtönzött nyelvóráján vehettek részt, melyen a tananyag Gyurcsik saját dalának refrénje volt angolul. Az X-Faktorban feltűnt énekes lelkes támogatója volt az akciónak, adománygyűjtéssel egybekötött közönségtalálkozót is tartott nyáron, hogy ezzel ösztönözze a fiatalokat hátrányos helyzetű társaik segítésére. Kepes András egy angol nyelvtörővel nevettette meg a gyerekeket és beszélt nekik arról, mennyire fontosnak tartja a nyelvtanulást. Nyelveket beszélni fantasztikus dolog. Utat nyit más kultúrák felé, megmutatja, hogy oda kell figyelnünk egymásra − mondta Kepes.

Az akció sikerességét bizonyítja az összegyűlt könyvek száma, melyek között a legtöbb német és angol nyelvű tankönyv. A szervezők biztosak abban, hogy egyetlen jelentkező sem marad adomány nélkül. "Ugyan bíztak abban, hogy az akció megmozgatja majd az embereket, hiszen nagyon fontos célt szolgál, mégis felülmúlta a várakozásokat az eredményt − összegezte a Nyelvvel-Lélekkel akciót Nagy Zoltán, a Lector fordítóiroda igazgatója. Sokan támogatták a programot, ebből is látszik, hogy sokan tartják fontosnak a nyelvtanulást és az idegen nyelvek