Tizenhat éven felülieknek! − hirdeti Erato című, október 24-i aukcióját a Pintér Galéria. A tételek között "egészen pajzán ábrázolások" is vannak − magyarázta lapunknak Pintér Péter galériatulajdonos. A 171 tételben minden a földi és az égi szerelem, az erotika képzőművészeti megjelenítéséről szól. Természetszerűen sok az akt, mindenféle pózban: csábító nőalakok egyedül és többedmagukkal, de van egy-két férfiakt is. A szerelmi jelenetek között van idilli és naturális, természeti környezetben és műteremben, ágyban és asztalnál.

A festmények legtöbbje méretes darab, a legdrágább Gyenes Gitta ülő aktja 12 millió forintért. Mattis Teutsch János két meztelen férfit ábrázoló vásznáért 8 millió forintról lehet licitálni. Sándorfi István hatalmas olajképét 6,5 millióra tartják. Egy Bacchanália-jelenet Rafael Győző Viktortól 3 millió, Barcsay Jenő Aktok a műterembenje 2,8 millió, Perlrott Csaba Vilmos érzéki ülő aktja 1,9 millió forint
Az egyik legszebb kép, a védetté nyilvánított Festő és múzsája Iványi Grünwald Bélától, másfél millióról kezd. A dekoratív szecessziós hátterű Sassy Attila-vászon, az Akt madarakkal 1,4 milliós kikiáltást kapott. Félmillió fölött kínálják Kelemen Emil, Hegedűs László vagy a kolozsvári Miklóssy Gábor aktjait.

A grafikák közül kiemelkedik Uitz Béla litografált Szeretkezők című lapja (180 ezer forint) Derkovits Gyula Pandamonium litográfia sorozata (100 ezer forint), Vogel Eric tíz erotikus jelenetet tartalmazó mappája és két vegyes technikájú lapja az Ó utcai kuplerájról (250, illetve 380-380 ezer forint) és van félszáz ex libris is, Franz von Bayrostól.