A vásár sztárjai közé tartozik a német gótika Amerikában is népszerű szobrásza, Tilman Riemenschneider: most előkerült alabástrom reliefje, az Angyali üdvözlet (1515−1520) a londoni Daniel Katz standján szerezhető meg, az ára nem publikus. A müncheni Bernheimer galéria 3,5 millió euróért árusítja Tavaszi táját elegáns társasággal (1618/19), amelyen a vízparti panorámát ifj. Joos de Momper  festette, az alakokat pedig id. Jan Brueghel. Hans P. Kraus Jr. New York-i galériás igazi ritkaságot vitt Maastrichtba: Edgar Degas az 1890-es évektől kísérletezett a fotografálással, de fényképei között is kuriózum 1895 őszén felvett önarcképének egyetlen kontakt levonata − ennek ára is bizalmas megállapodás kérdése.

A modern ékszerekre szakosodott New York-i A La Vielle Russie galéria Salvador Dalí és Henryk Kaston amerikai ötvösművész együttműködéséből született, 50 ezer dollárra becsült kitűzőket kínál. A Marilyn Monroe mosolya elnevezésű aranybross "ajka" rubinokból, "fogsora" igazgyöngyökből készült, míg Az idő szeme kék zománcot kombinál gyémánt könnycseppel.

Hantai Simon 1955-ös Kompozícióját is a Makláry Galéria kínálja

Fél évtizede működik a TEFAF keretében a Showcase nevű bemutató, amely fiatal galériásoknak ad lehetőséget a részvételre, kapcsolatépítésre. Az öt idei kiválasztott között van a budapesti Makláry Kálmán is, aki nemcsak az első magyar, hanem egyáltalán az első kelet-európai galériás a maastrichti vásáron.

A katalógusban kiemelik, hogy következetesen koncentrál a második világháború utáni modernekre, ezen belül a Párizsi Iskolára, repróként pedig a galéria favoritja, Reigl Judit 1956-ban készült Robbanás című monumentális festményét mutatják be.

Ötvenezer dollárért lehet megvenni egy Dalí által tervezett ékszert