Ékszer- és ezüstaukcióval zárja maga részéről az évet december 13−14-én a BÁV, ezen elsősorban ajándékozásra szánt tárgyakat kínálnak. Az árverési kiállításon azonban sok ékszerészt is lehetett látni, akik lupéval vizsgálták a briliánssal kirakott darabokat, a magas nemesfémárak az értékálló befektetésben gondolkodókat is odavonzották, és feltűnően sok orosz szót is lehetett hallani.
A briliáns ékszerek között van egy harmincas évekbeli, összesen 4 karátnyi régi csiszolású követ tartalmazó fülbevalópár 2,2 millióért, egy leveles-bimbós függő szintén régi, 3 karátos kővel 2,5 millióért, illetve ugyanennyiért egy karkötő, 44 darab, összesen majdnem 6 karátnyi sorba foglalt gyémánttal. Egyformán 1,2 millióba kerül egy női gyűrű 1,8 karátos új csiszolású kővel és egy lánc egyedi tervezésű függővel, középen csaknem 14 karátos természetes színű smaragddal (számos kisebb briliánssal körberakva).
Az órakínálatban sok neves márka szerepel: IWC, Rado, Doxa, Chopard, van limitált kiadású Breitling férfi karóra is 300 ezerért. A Panarai luxusmárka a tengerészettel fonódott össze, az 1860-ban alapított firenzei cég látta el az olasz haditengerészetet idő-, sebesség- és mélységmérőkkel. Az 1938 óta Rolex szerkezettel készülő Panerai órákat civilek csak 1993-tól vásárolhatják meg, limitált példányszámban − most 270 ezerért − lehet egy ilyet megszerezni. A különc stílusú Corumok 1956-ban jelentek meg a piacon, egyik híres modelljüket, amelynek számlapja egy 20 dolláros érmét formált, számos amerikai elnök és híresség viselte. Most egy 2000-es modell kerül kalapács alá 350 ezer forintért.
Az ezüstök között az asztalneműk, tálak, bonbonnier-k, cukordobozok mellett egyedi művészi értékű tárgyak is vannak. Ilyen az 1600 körül Magyarországon készült reneszánsz kókuszserleg, 1,2 millió forintos kikiáltással vagy a gyönyörű barokk csemegéstálka, tetején hattyúval, 550 ezer forintért. A szép számú bécsi ezüst között egy neorokokó kiöntőgarnitúra 550 ezer forintba kerül, a pesti állványos teafőző kikiáltási ára félmillió forint. A téli katalógus hátoldalára stílszerűen egy szarvasok húzta neorokokó szán került, ez alacsonyan, 60 ezer forinton vág a licitnek.

napi