Ismét itt az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díja

Az Erste Alapítvány 2012 szeptemberében negyedik alkalommal hirdette meg a Társadalmi Integrációs Díjat, amelyre Közép- és Délkelet-Európa mellett idén először Ausztriából is jelentkezhettek szervezetek. A rendelkezésre álló tíz hét alatt összesen 1988 pályázat érkezett, köztük 501 − vagyis minden negyedik − Magyarországról.
NAPI, 2013. május 27. hétfő, 15:01

Idén második alkalommal hirdették meg az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díját, amelyre olyan nonprofit szervezetek jelentkezhettek, amelyek sikeresen küzdenek egy hátrányos helyzetű csoport társadalmi integrációjáért. Az előző megmérettetésen húsz magyarországi szervezet került a döntőbe, közülük ötöt díjazott a zsűri. Idén rekordszámú, 501 magyar pályázat érkezett, amelyből 33 nonprofit szervezet már biztosan döntős.
A társadalmi integráció persze rengetegféle lehet, amit szépen mutat a pályázatok sokszínűsége is. Abban azonban hasonlítanak egymásra a döntőbe került magyar szervezetek, hogy valamennyiük fontos és aktuális témával foglalkozik. Ilyen például a fiatalok és gyermekek oktatása, védelme, a szegénység, az etnikai kisebbségek helyzete, a másság és az elfogadás problémaköre, a függőség, a fogyatékosság, a hajléktalanság, a börtönviseltek lehetőségei, a szexuális másság vagy a menekültek helyzete. Az előbbieket felvállaló szervezetek között 610 ezer euró összértékű pénzjutalmat oszt szét az Erste Alapítvány. Az idei Társadalmi Integrációs Díj átadója június 27-én Bécsben lesz. A díjazott szervezetek két évre szóló médiatámogatást kapnak, és minden döntős szervezetet felvesznek az Erste Alapítvány NGO Akadémiájára is.
Zubreczki Dávid

HOZZÁSZÓLÁSOK