Minden statisztika azt mutatja, hogy csak azok a béren kívüli juttatások népszerűek, amelyek alacsony adózásúak (relatíve) és azonnal felhasználhatók hétköznapi dolgokra. Az étkezési utalvány a népszerű utalványfajták mintapéldája, már-már pavlovi reflexet vált ki a munkavállalóból.

Ehhez képest joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor minek a többi? Az alacsonyabb adóteher és a könnyű felhasználhatóság, adott esetben a hosszabb távú gondolkodás természetesen indokolttá tehet egyéb termékeket is - mint ahogyan az Erzsébet utalványok mellett összességében legalább akkora értékben kerül a munkavállalókhoz Szép kártya feltöltés és pénztári befizetés is.

Az érdektelenség azokra a juttatásokra jellemző, amelyek valamilyen tényezőt illetően nem elég vonzók. Vagy nehezen felhasználhatók vagy drágák. Az elsőre tipikus példa a sportutalvány, amely jóllehet adómentes, korlátozottan használható fel - nem is rohannak érte a munkaadók. A másodikra pedig az ajándékutalvány, amely széles körben használható, de az adótartalma 35 százalékhoz képest 51 százalék - alig adják.

Az idén a Sodexo állt elő egy újfajta utalványtípussal, amelynek sorsa a fenti levezetés szerint nem túl biztató. Ez a rezsi-utalvány. Ilyen utalványt - pontosabban a kedvezményes juttatások taxatív listájába nem tartozó juttatást - csak általános adókulccsal, 51 százalékkal lehet nyújtani. Ez a példánk szerint nem túl vonzó.

Mégis van előnye: jóllehet drága és korlátozottan használható fel, az olyan dologra jó, amelyet mindenképpen ki kell fizetni. Ezt pedig csak a fizetésből lehet megoldani. Márpedig ha a fenti sémát alkalmazzuk, akkor a mindenképpen kifizetendő tételt meg lehetne úszni kisebb adóteher mellett is. Ez lehet a rés, ahová beférhet az új termék.

Erősen kérdőjeles ugyanakkor, hogy technikailag ezt hogy lehet majd kivitelezni: a postán a srága csekket ilyen utalvánnyal is lehet fizetni? Ha igen, akkor végül is mindegy, miért áll sorba a számlatulajdonos. Az elektronikus fizetésnél azért már nem ennyire egyszerű a helyzet - bár biztosan megoldható a nem papír alapú utalvány is, a fizetés mégiscsak a folyószámláról történik. Márpedig ha a munkáltató a bért és a rezsijuttatást is ugyanúgy utalja ugyanakkor, ugyanarra a számlára, akkor az miért is nem bér? Ezt az adóhatóságnak azért nem lesz könnyű elmagyarázni.