A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Szőnyi Istvántól egy reprezentatív munka szerezhető meg: 1920-as Fürdőzőkje szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Árkádia tájain című 2001-es tárlatán, most 15 millió forinton indul. Poll Hugó többnyire pasztelljeivel szerepel  aukciókon, ilyen nagy olajképe, mint a most 6,5 milliós kezdéssel kalapács alá kerülő "A  szégyenlős szerelmes", ritkán bukkan fel a piacon.

A régi mesterek között a nemzetközi anyag mellett van egy ifj. Markó Károly-tájkép 5 millió forintért és egy id. Markó 2,8 millióért − a Markó-képekre most újabb figyelmet irányíthat a nemrég megnyílt MNG-kiállítás.

A műtárgyanyag változatos és sokszínű, mint mindig, neolitikus kőbaltáktól kezdve a keleti tárgyakig. A katalógus címlapján is szereplő XVI. századi patikaedény 1,5 millió forint, párdarabja 850 ezer. Egész kis kollekció gyűlt össze elefántcsont-faragásokból, köztük egy II. századi római ötcentis büszt 1,7 millió forint,  egy XVI. századi németalföldi pietà 700 ezer. Egy 1,8 millión kezdő, a Zelnik-gyűjteményből való VI. századi kínai esődob kikiáltási ára 1,8 millió forint, egy több mint másfél méter magas kínai padlóvázapárt 2,4 millióért lehet megszerezni.

Nemes Lampérth József Pont Neuf című 1914-es műve

A hegyikristállyal kombinált ezüsttárgyak sorában egy bécsi díszpalack ára 1,9 millió forint, egy több mint 5 kilogrammos, meglőtt szarvast formázó londoni ezüstöntvényt pedig 950 ezer forintért kínálnak (ezt a mai ezüstárak mellett még a beolvasztás is fenyegetheti). A pohárkészletek közül a legértékesebbet 1,9 millióért adják, ez hajdan a Rhédey család tulajdonában lehetett. A bútorok közt akad egy 650 ezer forinton kezdő asztal, melyet az a Nikelszki Géza tervezett, aki később a Zsolnay gyár formatervezőjeként szerzett magának hírnevet. Megszerezhető Kemény Zsigmond íróasztala is, 360 ezer forintért. Magyarországon nincs nagy hagyománya a régi képkeretek gyűjtésének, de külföldön igen. Nagyháziék már korábban is megpróbálkoztak árverezésükkel, most is indítanak üres kereteket, néhány százezer forintos kezdő árakon.