Minden látogatás egyedi, a Kortárs Galériák Egyesülete és a vendég közösen alakítja ki a menetrendet, alkalmazkodva a meghívott szakember érdeklődési köréhez, egyéni igényeihez. Az egyesület kér a galériáktól egy portfóliót, amelyből a meghívott kiválasztja, mire kíváncsi, hová szeretne elmenni, kivel szeretne megismerkedni (a "csomagban" a kereskedelmi galériák mellett nonprofit intézmények is szerepelnek).

A vendégeket igyekeznek különféle szakterületről hívni. Járt már itt újságíró, mint Sebastian Frenzel a berlini Monopol magazintól, kurátor, mint Adam Budak a washingtoni Hirshhorn Múzeumtól − ő már dolgozott együtt magyar művészekkel −, de jöttek intézményvezetők is, például a zágrábi, illetve a wroclawi kortárs múzeumtól. Január közepén Fulya Erdemci, az Isztambuli Biennálé kurátora, korábbi igazgatója és Bige Örer programigazgató töltöttek két napot Budapesten. Ez a látogatás az ACAX Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Irodával együttműködve zajlott, a meghívottak a Ludwig Múzeumban és a Jurányi Inkubátorházban működő ACAX-irodában is találkoztak magyar művészekkel.

Hosszú távú megtérülésben gondolkodunk − hangsúlyozta lapunknak Molnár Annamária, az egyesület elnöke −, előbb-utóbb hasznos lesz, hogy ezek az emberek ismereteket szereznek rólunk, adott helyzetben ez majd aktivizálódik. Nincsenek konkrét elvárásaink, csak meg kell mutatni magunkat. A látogatások legnagyobb haszna talán az, hogy alkalom nyílik beszélgetni olyan emberekkel, akik más közegben, más szinten működnek, mint mi. A meghívottak szívesen jönnek, de fontos hozzájuk a jó ajánlólevél vagy a személyes kapcsolatok. Az egyesület tagjai közül leginkább azok élnek a program kínálta lehetőségekkel, akiknek van nemzetközi kitekintésük, rendszeresen járnak külföldi vásárokra, esetleg nemzetközi ambíciókkal bíró művészt képviselnek.