Vetélkedővel hívták fel a figyelmet a szerzői jogok fontosságára

Nagy sikerrel zajlott le a Microsoft által indított, szerzői jogokról és a biztonságosabb internethasználatról szóló "Csakeredeti" oktatási program országos vetélkedője, amelyre idén 139, fiatalokból álló csapat jelentkezett.
NAPI, 2013. május 27. hétfő, 15:08

Az első helyet közülük a Szeged Városi Kollégium Fodor József Tagintézményének csapata szerezte meg − derült ki a Szellemi Tulajdon Világnapján tartott eredményhirdetésen. A programot a Microsoft a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testülete, a Nokia, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület és a Vodafone Magyarország együttműködésével szervezte.

A második alkalommal megrendezett vetélkedő két fordulóban zajlott, februártól áprilisig. A legjobb négy pályázatot szakmai zsűri választotta ki. A cég örömmel tapasztalta, hogy az idei vetélkedő iránt komoly érdeklődés volt a fiatalok részéről − mondta Szilágyi Bernadette, a Microsoft Magyarország YouthSpark programjának menedzsere. A játékos feladatok segítségével a digitális világban leginkább járatos korosztály figyelmét hatékony módon lehetett felhívni a szerzői jogokra, a legális szoftverhasználat előnyeire és az illegális használat következményeire, valamint a biztonságosabb internetezésre. Az a tény, hogy a 139 induló csapat közül csak 21 tudta helyesen megválaszolni a fenti témákra vonatkozó kérdéseket, ugyanakkor azt mutatja, hogy a fiatalok ismeretei még hiányosak, azaz bőven van tennivaló a felvilágosításuk érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK