Mire lehet felhasználni az említett kamat és költségmentes hitelt?
Az OTP MFB Pontokon igényelhető, európai uniós forrásból származó kamatmentes lakossági hitelek családi házak és lakások energetikai korszerűsítéséhez nyújtanak nagy segítséget. A visszatérítendő támogatás többek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, beleértve a kazáncserét is, illetve napkollektor vagy napelem felszerelésére is fordítható. A felhasználási kör elég széles. Érdemes ezért alaposan utánanézni, vagy betérni az OTP MFB Pontokba, ahol a szakértő kollégák szívesen segítenek az érdeklődőknek.

Milyen feltételek mellett vehető igénybe?
Fontos megemlíteni, hogy ezekhez a kamatmentes hitelekhez mindössze 10%-os saját forrásra van szükség és akár 20 éves futamidővel is választható. Elő-, vagy végtörlesztéséhez pedig felhasználható a lakástakarék-pénztári megtakarítás is.

Ki élhet ezzel a lehetőséggel? Milyen mértékű támogatáshoz lehet hozzájutni?
Az OTP MFB Pontokon mind a magánszemélyek, mind pedig a társasházak részére elérhetőek ezek a kamat- és költségmentes hitelek. A magánszemélyek esetében 500 ezer és 10 millió forint (5 millió forint alatt jelzálogfedezet nélkül) közötti összegre lehet pályázni, társasházaknál és lakásszövetkezeteknél ez az összeg lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a kölcsönhöz további költségek nem kapcsolódnak, és természetesen nincs árfolyamkockázat sem. A futamidő alatt tehát csak a ténylegesen igénybe vett kölcsönösszeget kell törleszteni. Sokan nem tudják, de ebből az összegéből finanszírozható a beruházás járulékos költségeinek egy jelentős része, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Érdemes tehát élni ezzel a lehetőséggel, mert a korszerűsítés amellett, hogy védi a környezetet, komoly összegeket spórolhat meg a családok, társasházak részére. És mindez most kamat- és költségmentesen igénybe vehető hitel segítségével megtehető. Az európai uniós forrásból finanszírozott kölcsön országszerte 163 OTP MFB Ponton igényelhető. Tehát a távolság sem jelenthet problémát.