Kiegészítené a családi adókedvezményt az NGM

Családalapítást és gyermekvállalást segítő új lépések kialakításán dolgozik a szaktárca, az új elképzelések a családi adókedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet egészíthetik ki.
MTI-Eco, 2013. február 23. szombat, 11:01
Fotó: Napi.hu

A gyermekvállalás egyik fő akadályát az jelenti Magyarországon, hogy a kisgyermekkel otthon maradó szülők alig találnak maguknak megfelelő kenyérkereseti lehetőséget, kevés a részmunkaidős állás. Éppen ezért a most formálódó tervek egyik lényeges elemét a részfoglalkoztatási formák meghatározása adja, a javaslatok így akár félmillió kisgyermekes anya munkaerő-piaci helyzetén is javíthatnak. Az új elképzelések a családi adókedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet egészíthetik ki - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa a Magyar Nemzetnek.

Az adóhivatal adatai szerint 2011-ben havonta átlagosan 810 ezer szülő vette igénybe a családi adókedvezményt, az átlagos érték a tavalyi év első tizenegy hónapjában 837 ezerre szökött fel. A kedvezmény a legálisan dolgozó családoknál mindkét évben több mint százötvenmilliárd forintot hagyott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

temes33, 2013.02.25 10:08

@lumpi: A valuta valamely ország törvényes fizetőeszköze egy másik ország fizetési forgalmában.
Tehát Magyarországon a Forint nem valuta ;)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.02.25 09:20

@obsi: Hogy MOL részvényekre költöttük? Igen, az törvénytelen volt. De kinek is a sara?! Kinek is?!

Érdekes ez az adatátadási ügy:
- Az ÁSZ eddig nem vette észre?
- 2009 előtt nem ilyen volt a rendszer vagy csak azt az időszakot nem vizsgálták?
- Volt feljelentés?

Az pedig, hogy maga minek hiszi a 2008-as IMF-hitelt, az egyre inkább a távoli múltba vész!
A 2011-es IMF-hitel vs. azóta felvett piaci hiteleket nem is nézi, az pedig szűklátókörűséget mutat!

A forint árfolyamát elég erősen befolyásolták egyes politikusi nyilatkozatok is. Azok miért is lettek "semmivel" elintézve?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

labandy, 2013.02.25 08:10

Ezt el kell olvsani!"Dr.Bamba nyílt levele a szeretett Hatalomhoz!

T.Vezénylőtábornokelvtárs,Kedves Lázár bajtárs és Drága Matolcsi professzor!

Azzal fordulok önökhöz,kiket szeretek,tisztelek,becsülök nagyon,- mostanában több sporteseményre tilos bevinni a nemzeti zászlót és énekelni a himnuszt,a zsidó nyomásra!
Persze tudom,hogy nem Önök tehetnek róla,hiszen Önök nagyszerűek,csodálatosak és érzem teljes szívemből,hogy nem is a veszprémi,szolnoki zsidó szervezők,helyi polgármesterek a hibásak,mivel Ők is Fideszesek,de azért eztet, nem kéne má annyiba hagyni,szvsz!

Az mégis csak felháborító,hogy a régebbi komcsi-libsi álmagyarpolgármesterek nem állnak ki a nyilvánosság elé és kérnek bocsánatot a magyar néptől az incidensek miatt,szvsz!

Szeretném leszegezni még kétszer,tényleg nem Önök a hibásak,szeretem Önöket bármit is tesznek,gondolnak,-gazdaságpolitikájuk,törvénykezésük,személyük is egyszerűen csodálatos,-de ha véletlenül,esetleg,netalán-tán, lenne a drága munkaidejükből egy másodperc,telefonáljanak már oda a helyi csendőrségre és hassanak velük-rájuk a libkomcsikra,-hogy így, aztán ne tovább má,szvsz!

Egyébként tényleg és feltétlenül, mindennel, önállóan egyetértek,amit Önök tesznek az országban és felnézek magukra istenileg,emberileg és globálisan is. Önök a mi megmentőink,ezt mondja a volt feleségem az intézetbe adott debil gyerekem,meg a közvetlen szomszédjaim is,ha felkérdezem őket,na meg szerény magam is eztet vallom,szvsz.

Most rögtön,hamarjában szeretném felajánlani,hűségemet,szerveimet,szaktudásomat Önökért,imádott vezetőimért!
Szívesen készítek titkos listákat,jelentéseket Önök számára elkötelezettségből a nemnemzetiekről, ateistákról, zsidókról, cigányokról, háborgókról a szerintem kamuéhezőkről,álmunkanélküliekről is,szvsz.
Kérem,hogy higgyék el nekem,sok információval szolgálhatok Önöknek, affinitásom van a listakészítéshez, feljelentgetéshez,-tudok és képes vagyok pálfordulni ,ha kell Önöknek ez a tulajdonságom is,szvsz.

A II.világháborúban a nyilasoknak,utána a kommunista rendszerben az elvtársaknak is írtam listákat,jelentettem fel embertársaimat,tehát úgy gondolom értek hozzá kicsit-nagyon,jó magyar vagyok szvsz!
Azt is tudom,hogy a településünkön sokan mongyák,hogy Jézus nem Magyar,ha kell iziben elküldöm faxon a magyartalanok,kerszténytelenek személyes adatait,szvsz!
Vállalom Önökért,az ingyen Hatalompárticivil tüntetésen való részvételt,bár tudom,hogy sok pénz jár érte,-de ha írnak orvosi igazolást,ott tudok lenni Önökért,szvsz!

Kérem Önöket a Drágaságaimat,hogy lépjenek ügyemben(himnusz,zászló stb) és értesítsenek és pattanok rögtön,ahová parancsolják,szvsz!
Vannak barátaim is akik egésznap képesek Önökért,egésznap és az év minden napján retardáltkodni a portfólión és szintén szerelmesek Önökbe,-így már egy egy, kispályás csapatot is felajánlhatok az ügyükért a hatalom megtartásáért,szvsz:
Spomgya a kapuban, elől:
Rettenetesbamba,Dr.Tokos,Thomashewitt,Medvefagylalt,Saru,Jancsigogobaba,Mondóka,
Szőrösnégylábú,Növény,Aszőke és még sokan mások a padról készek már a beugrásra,szvsz.

Ui:
Az nevetséges, hogy a Vezénylőtábornokelvtársnak ?hája van és szétbassza az országot és cigány?,-szerintem ugyan olyan fess,tehetséges,daliás és fehér,mint ezelőtt 30 éve,sőt , szvsz!
Ne törődjön Lázár bajtárs a kritikákkal,-nincs is nagy orra,a pénzt meg becsületesen kereste meg és az Audi S8 szerintem is passzol Önhöz, szvsz!
Professzor Matolcsi az nevetséges,hogy Önt ?bandzsának és retardáltnak,hozzánemértőnek? mondják,szerintem csak huncut a nézése és innovatív,szvsz.

Várom sürgős utasításukat,megtisztelő válaszukat,szvsz!
Maradtam Tis
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2013.02.25 07:54

Maga szerint annyira egyszerű az imf/ecb hitel felhasználásának az elemzése, hogy két darab kamatlábbal elintézhető?...
Maga a hitel felhasználása az imf előírásai szerint is törvénytelen volt.
Elviekben büntetést kellene Magyarországnak fizetnie és megkezdeni a kizárási eljárást.
Tudja miért nem történik mindez?...mert cserébe Magyarország banktitkokat adott az IMF-nek amivel könnyedén tudta a forint árfolyamát befolyásolni.
Hatalmas csalások történtek.
Amellett, hogy a 2008-as imf/ecb hitel Magyarország történetének legrosszabb hitele volt - ez a hitel lódította meg jelentősen az ország devizaadósságát - a forint árfolyam ingadozásáért is felelős.
Lesz miről beszámolnia Simornak...már, ha a helyes kérdéseket teszik fel neki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya2, 2013.02.24 16:19

@obsi: Akkor az ön által említett tanulmány szerint jól járt az állam a másik 65%-kal!

http://www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/imf-hitel-versus-jegybanki-finanszirozas-van-e-kulonbseg-i
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html