Szerda délelőtt kellemetlen meglepetés érheti, ha Mindig TV-je van

Technológia váltás miatt a közép-magyarországi régióban (Budapest, Pest megye, Nógrád megye, Komárom-Esztergom és Fejér megye) a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokat igénybe vevőknél szerda 0 órától, déli 12 óráig szünetel a műsorszolgáltatás - mondta Árki Zsolt, az Antenna Hungária műszaki igazgatója kedden az M1 csatornán.
Szabó Zsuzsanna, 2020. március 18. szerda, 06:40
Fotó: Pixabay

A munkálatokat követően az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók a készülék visszakapcsolása után továbbra is láthatják a műsorokat. A MinDig TV Extra esetében viszont a szolgáltatások visszakapcsolása után az érintetteknek készülékeiket újra kell hangoltatni. Ennek érdekében a dekódernek a menüjében található újrahangolás menüpontot kell elindítani - tette hozzá a szakember.

Az Antenna Hungária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) utasítása alapján, az európai irányelveknek megfelelően indította el a technológiai váltást és a frekvencia átcserélési programot, amely a nyár végére fejeződik be - mondta Árki Zsolt.

Az új technológiák miatt a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatást igénybe vevőknél a készülékeket cserélni kell. Az új készülékeket, amelyeket az Antenna Hungária díjmenetesen biztosít, postai kiszállítással mindenki időben megkapja.

HOZZÁSZÓLÁSOK