Az Apple-től igazolt új felső vezetőt a Vodafone

Március 31-én távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, aki 2014 óta töltötte be a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját. A felső vezetői pozícióhoz kapcsolódó feladatokat az Apple-től tavaly év végén érkezett Dobó Mátyás (képünkön) veszi át tőle 2021. február 1-től - közölte a telekommunikációs vállalat.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 14. csütörtök, 12:20
Fotó: Vodafone Magyarország - Fotó: Vodafone Magyarország

Király István 2014-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, több mint 20 éves üzleti stratégiai és marketing tapasztalattal a háta mögött. Korábban olyan telekommunikációs nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatot, mint a Magyar Telekom és a Telenor. A Vodafone Magyarországnál több mint 6 éven keresztül irányította a vállalati szolgáltatások üzletágat.

Király helyét a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettesi pozíciójában Dobó Mátyás, aki korábban az Apple CCEE B2B üzletágáért felelt.

Dobó a digitális technológiai területen több mint 16 év tapasztalattal rendelkezik, karrierjét saját startup cégének felépítésével kezdte, majd 2013-ban a Magyar Telekomhoz csatlakozott. Később dolgozott a Deutsche Telekomnál, az Invitechnél és az Apple-nél is, értékesítés, marketing és üzleti fejlesztés- menedzsment területén kimagasló szakértelemmel rendelkezik. A szakember jártas nagyvállalati közegben design alapú és agilis módszertanok bevezetésében és megvalósításában, valamint személy- és ügyfélközpontú csapatok vezetésében - olvasható a Vodafone közleményében.

A szakember Mátyás 2020. november 30-án csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz és 2021. február 1-től veszi át a felső vezetői teendőket Király Istvántól.

HOZZÁSZÓLÁSOK