Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelentős áremelést harangozott be a magyar Microsoft csütörtökön. A Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) Office-csomag-előfizetőként - miután csütörtökön befizette az esedékes, jövő márciusig tartó időszakra a díjat - a következő e-mailt kapta:

2021. április 5-től a Microsoft 365 Családi verzió éves előfizetési díja 29 999 Ft-ról 35 999 Ft-ra módosul, a változó piaci körülményekre reagálva. Önnek ezt az új árat fogjuk felszámítani, hacsak nem dönt úgy, hogy lemondja előfizetését a 2021. április 5. utáni következő ütemezett befizetés előtt. Ha módosításokat szeretne végezni a fiókjában, vagy szeretné lemondani az előfizetését, jelentkezzen be a fiókoldalára, majd keresse fel a Szolgáltatások és előfizetések részt, és válassza a Fizetés és számlázás lehetőséget.

A szó szerint idézett levél nem részletezi, hogy pontosan mit jelentenek a piaci körülmények, amelyek miatt a 20 százalékos áremelésre szükség lenne. Csütörtök délután e-mailben megkerestük a Microsoftot, hogy hány előfizetőjük kapott hasonló tartalmú levelet. Emellett rákérdeztünk arra, hogy pontosan milyen piaci körülmények indokolják a 20 százalékos áremelést.

Az amerikai cég válaszában közölte, hogy az Office-csomagok euróban megszabott ára nem változott. A forintban számoolt magasabb ár azzal magyarázható, hogy az Microsoft az utóbbi hat évben 300 forintos euróval számolt. Ennél a mostani árfolyam több mint 20 százalékkal magasabb.